25161 COCKPIT SX 9 súprava

Doprava zadarmo

25161 COCKPIT SX 9 súprava

Deväťkanálová RC súprava 2.4GHz s krížovými ovládačmi s dotykovým displejom a priraditeľnými 2 proporcionálnymi ovládačmi, 6 prepínačmi a 2 tlačidlami. Vysielač s LiFe Tx aku, pamäť 200 modelov, mixy akro, vetroňa, heli, letové režimy, zobrazenie telemetrie na displeji. Telemetrický prijímač RX-9-DR M-LINK. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M00135
Záruka: 2 roky EAN: 4041033111611
395,63 € s DPH
nie je skladom

Deväťkanálová počítačová RC súprava voľne nadväzujúca na osvedčené vysielače COCKPIT SX pre pokročilých rekreačných pilotov ale aj začiatočníkov, ktorí dávajú prednosť zariadeniam s väčšou perspektívou do budúcnosti. Nový COCKPIT SX má farebný dotykový displej slúžiaci pre každé programovanie a obsluhu vysielača, mechanizmy krížových ovládačov uložené v 4 guľôčkových ložiskách prevzaté od prémiového radu vysielačov MULTIPLEX PROFI TX, integrovaný hlasový výstup telemetrie s reproduktorom a zásuvkou pre slúchadlo, veľkú pamäť modelov na SD karte a hlavne premyslené programové vybavenie s inteligentným Asistentom, s ktorým je programovanie nového modelu skutočne hračka! A navyše, COCKPIT SX bol 100% vyvinutý a vyrába sa v Nemecku - a od aktuálnej verzie 1.20 má tiež programové menu v češtine.

Vysielač ponúka prevádzku v dvoch režimoch s rôznou prenosovou rýchlosťou: v režime Normal s opakovacou rýchlosťou ("frame rate") 21 ms vhodnom pre prevádzku s analógovými aj digitálnymi servami alebo v super rýchlom režime Fast Response" s opakovacou rýchlosťou 14 ms, ktorý vám v spojenie s digitálnymi servami ponúkne naozaj bleskurýchlu odozvu. Oba režimy vysielania pritom umožňujú prenos telemetrie; telemetrické údaje sú zobrazované na displeji vysielača.

Rovnako ako jeho predchodcovia, používa vysielač COCKPIT SX unikátny systém programovania MULTIPLEX s komplexnými mixami pre každé servo/kanál vysielača. Zatiaľ čo u vysielačov ostatných značiek je počet mixov "mierou inteligencie", u MULTIPLEX má vysielač v zásade len toľko mixov, koľko je v modeli serv alebo iným spôsobom ovládaných funkcií. Zato tieto mixy sú oveľa múdrejší. Každý mix ovláda pohyb daného serva v úplnosti - tj. v reakcii na všetky ovládače, ktoré majú jeho pohyb ovplyvňovať. Riadiacich funkcií (vstupov) mixu môže byť až 5. Napr. krídelko vetroňa môže reagovať na pohyb ovládača krídeliek (primárna funkcia s nastaviteľnou diferenciáciou), ovládače klapiek (= mix klapky-krídelká), ovládače aerodynamickej brzdy - spojleru (= butterfly mix), ovládače výškovky (= mix výškovka-flaperony, "kopané klapky ") a navyše môžete nastaviť "offset "- pevnú odchýlku serva od neutrálu. Rôznym nastavením offsetu pre jednotlivé letové režimy sa bude krídelko vychyľovať do určitej pevne nastavenej polohy nahor alebo nadol pre zmenu zakrivenia profilu zaručujúcu vyšší vztlak pre krúženie v termike alebo vyššiu prenikavosť pre rýchle vyhľadanie ďalšieho stúpavého prúdu. Podobne je tomu u klapiek (vstup ovládač klapiek, krídelká, výškovka, spojler, offset) alebo výškovky (ovládač výškovky, klapky, spojler, plyn). Tento systém je veľmi výhodný a pohodlný pri nastavovaní modelu - proste beriete jedno servo za druhým a nastavujete ich reakciu na jednotlivé ovládače na vysielači (napr. ľavé krídelko +10 mm hore a 5 mm nadol v úlohe krídelká vo všetkých letových režimoch, offset 2 mm hore pre zvýšenie prenikavosť v jednom letovom režime, offset 3 mm nadol pre zvýšenie vztlaku v ďalšom režime, 15 mm hore pri plnom vychýlení ovládača spojleru), bez toho aby ste sa starali o "zvyšok" modelu. A tiež sa nemusíte báť, že sa vám po hodine programovania "poháda" kombinácia niekoľkých mixov, ako sa to stáva u RC súprav iných značiek. Pokiaľ chcete napr. ovládať výškovku 2 servami, nie je k tomu zvláštny mix, ako u iných značiek vysielačov, ale funkciu výškovky jednoducho priradíte 2 kanálom vysielača. Iný príklad je butterfly mix - ten tu nie je ako taký, ale zrealizujete ho postupne nastavením odozvy serv krídeliek, klapiek a výškovky na ovládač spojlera.

Pre modely vrtuľníkov je k dispozícii súprava predprogramovaných mixov dovoľujúca obsiahnuť základné typy ovládania rotorovej hlavy pre flybarless systémy, elektronicky mixovamé CCPM aj s mechanickým mixovaním.

"Užívateľské rozhranie" tvorí farebný grafický dotykový LCD displej, pre jeho ovládanie je s vysielačom dodávaný praktický stylus. Displej je podsvietený, s automatickou reguláciou jasu. Programové menu sú prehľadne rozčlenené, plne využívajú možnosti grafického displeja napr. pre zobrazenie priebehu kriviek ovládaných funkcií alebo zobrazenie výchyliek serv v servomonitore.

Vedomý si paradoxného pravidla: "VEĽKÉ možnosti programovania prinášajú tiež nutnosť VEĽA programovať", MULTIPLEX prichádza s konceptom "programových šablón", súborov predprogramovaných funkcií uľahčujúcich nastavovanie modelov lietadiel aj vrtuľníkov. Prácu vám urýchlia 4 predprogramované modely lietadiel (jednoduchý cvičný motorový model, akrobat, vetroň s až 6 servami v krídle, samokrídlo/delta) a 1 vrtuľník a 1 multikoptéra.

Ale to nie je všetko, pri vytváraní nového modelu sa môžete spoľahnúť na programového "Sprievodcu", ktorý vás prevedie krok za krokom nastavovaním všetkých parametrov - od úvodnej voľby typu modelu a konfigurácie ovládacích plôch, cez nastavovanie mixov a veľkosti výchyliek až po časomieru (2 nezávislé s voliteľným spôsobom spúšťania - napr. prepínačom, ovládačom plynu atď.) a nastavenie prenosu telemetrických dát a hlasového výstupu telemetrie.

K ovládaniu modelu slúži dvojica presných krížových ovládačov s jednoducho nastaviteľnou silou neutralizačných pružín a aretačné pružiny plynu (skoková aretácia so západkou pre lietadlá alebo plynulá s trecou pružinou pre vrtuľníky). Mód krížových ovládačov (1 ... 4) môžete ľubovoľne voliť; aretáciu plynu a silu neutralizačných pružín možno nastavovať, bez toho aby ste museli vysielač otvárať. Krížové ovládače dopĺňajú dva otočné proporcionálne ovládače na zadnej strane vysielača, šesť prepínačov (3 trojpolohové a 3 dvojpolohové) a dve tlačidlá. Priradenie kanálových a mixových prepínačov (okrem spúšťania časomiery) a prepínačov letových režimov je pevne dané, priradenie kanálov vysielača je voľné.

Trimy sú digitálne s akusticky signalizovanou stredovou polohou a grafickým zobrazením polohy na displeji. Ich polohy sa ukladajú do pamäte nezávisle pre každý letový režim.

Vysielač je na zadnej strane vybavený zásuvkou mini USB, ktorá umožňuje s pomocou príslušných káblov nabíjanie vysielačových akumulátorov, ovládanie PC simulátora alebo prenos dát do/z počítača (vstavaná SD karta sa po pripojení k PC objaví ako ďalší "drive") a aktualizáciu softvéru. Vedľa USB zásuvky je umiestnená zásuvka jack 3,5 mm pre slúchadlo hlasového výstupu telemetrie a tiež torx kľučka pre nastavovanie aretácie plynu a sily neutralizačných pružín.

Vysielač je napájaný zo vstavaného LiFe akumulátora 3,3 V 4000 mAh, ktorý zaručuje dobu prevádzky až 24 hodín. Akumulátor môžete nabíjať pomocou USB kábla z počítača alebo zo sieťového popr. 12 V adaptéra MULTIPLEX.

Popis:

  • Dodávaná v móde: 1-4 (možno ľahko meniť bez nutnosti otvárať vysielač)
  • deväťkanálový vysielač vhodný pre držanie v ruke
  • dva presné krížové ovládače uložené v guľôčkových ložiskách
  • digitálne trimy so zvukovou signalizáciou stredovej polohy a grafickou indikáciou na displeji
  • mini USB zásuvka nabíjací konektor/PC interface
  • farebný dotykový LCD displej (programovanie, indikácia napätia, stopky, zobrazenie telemetrie)
  • 2 otočné kanálové ovládače
  • 6 prepínačov (3 dvojpolohové a 3 trojpolohové)
  • 2 tlačidlá
  • akustická signalizácia nízkeho napájacieho napätia
  • inteligentný systém riadenia prevádzky a nabíjania napájacieho akumulátora
  • LED indikátor vysielania VF signálu
  • prenosový systém M-LINK 2,4 GHz umožňujúci prenos telemetrie

Programové funkcie

  • pamäť pre 200 modelov na SD karte
  • prepínateľný jazyk programového menu (angličtina, nemčina, francúzština, Čeština, taliančina, španielčina)
  • zadávanie mena modelu
  • 4 základné typy modelov (motorové modely, vetrone, vrtuľníky a multikoptéry)
  • 2x stopky/časovač s akustickou signalizáciou
  • mazanie dát (reset)
  • kopírovanie pamäte
  • jednoduché zálohovanie pamäte modelov na PC
  • 6 programových šablón (predprogramovaných modelov)
  • nastavenie režimu učiteľ-žiak
  • voľba jazyka programového menu (angličtina/nemčina/francúzština/Čeština/taliančina/španielčina)
  • voľba prenosovej rýchlosti (Normal/Fast Response) pre M-LINK 2,4 GHz
  • uzamknutie ovládača plynu stlačením tlačidla.
  • nastavenie priebehu výchylky serv v 3 bodoch vo všetkých kanáloch (zodpovedá funkciám nastavenia veľkosti výchyliek EPA, obracanie zmyslu výchyliek a subtrim u iných značiek vysielačov)
  • grafický monitor výchyliek serv
  • nastavenie veľkosti výchyliek (EPA) vo všetkých kanáloch (grafické zobrazenie)
  • exponenciálny priebeh výchyliek pre všetky kanály (grafické zobrazenie)
  • dvojité výchylky pre všetky kanály
  • až 4 letové režimy s nezávisle nastaviteľnými dvojitými a exponenciálnymi výchylkami serv, trimami a mnohými parametrami mixov
  • Nové vo verzii 1.20:8 volne programovateľných mixov (4x "Kontrol Mix" - mixuje ovládače medzi sebou napr. pre prepínanie knyplu plynu do funkcie ovládania plynu alebo butterfly brzdy za letu alebo pre pridanie ďalšieho vstupu do komplexného mixu/ 4x Servo Mix - mixuje ovládače a výstupy mixov priamo na výstup pre zvolené servo napr. pre reťazenie mixov pre zložité ovládacie funkcie pre makety lietadiel, áut, lodí a pod.)
  • fail-safe núdzové výchylky
  • zobrazovanie telemetrických dát na displeji (M-LINK s telemetrickými prijímačmi "DR")
  • hlasový výstup telemetrie s nastaviteľnou hlasitosťou (zvlášť je nastaviteľná hlasitosť signalizácie varia a hlasových správ) a opakovacou frekvenciou hlásenia

Predprogramované mixy lietadla

  • 3 letové režimy
  • komplexné mixy pre ovládanie základných funkcií (krídelká, smerovka, výškovka, motýlikové chvostové plochy, samokrídla, klapky, spojler atď.)
  • mix krídelká-smerovka

Predprogramované mixy vrtuľníka

  • 4 letové režimy
  • mixy pre ovládanie základných funkcií (stúpanie a nakláňanie, bočenie, kolektív, plyn, gyro atď.)
  • mixy pre rotorovú hlavu s elektronicky mixovanými servami (CCPM 3-bodová 120°) alebo 90° pre flybarless systémy alebo modely s mechanickým mixovaním
  • predvoľba plynu (9-bodová krivka).
  • predvoľba kolektívu (9-bodová krivka)
  • proporcionálny obmedzovač plynu

RC súprava obsahuje:

  • Vysielač COCKPIT SX9 so vstavaným vysielačovým akumulátorom LiFe 3,3 V 4000 mAh
  • Deväťkanálový telemetrický prijímač RX-9-DR M-LINK 2,4 GHz
  • USB kábel (USB 2.0 / USB mini 5-pin)
  • Odnímateľné oko pre stredový popruh
Počet kanálov9
Dĺžka [mm]190
Šírka [mm]210
Výška [mm]60
Hmotnosť vrátane LiFe akumulátora [g]850

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Zákazníci sa pozreli tiež na


Prečo nakupovať u RCprofi