35704 PROFI TX 16 MASTER-EDITION

Doprava zadarmo

35704 PROFI TX 16 MASTER-EDITION

Špičková šestnásťkanálová počítačová RC súprava PROFI TX16 M-LINK 2,4 GHz s rozsiahlymi možnosťami programovania a rozširovania. LiFe Tx akumulátor 4000 mAh, s prijímačom s integrovaným 3D stabilizátorom WINGSTABI-16-DR Pro M-LINK. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M00525
Záruka: 2 roky EAN: 4041033047040
969,78 € s DPH
nie je skladom

Najnovšia verzia "vlajkovej lode" RC súprav MULTIPLEX s predným panelom v "uhlíkovom" dizajne a rozšírenými možnosťami programovania predovšetkým pre zložitejšie modely lietadiel, lodí, pozemnej techniky a multikoptér. Špičková šestnásťkanálová počítačová RC súprava nadväzujúca na to najlepšie z odkazu vysielačov PROFI mc4000 a ROYAL EVO/PRO. Rad ROYAL EVO/PRO pripomenie prehľadná štruktúra programových menu a výklopný grafický displej, ktorý je však oveľa, oveľa väčší. PROFI mc 4000 pripomenie zase takmer neobmedzená voľnosť programovania a priraďovanie alebo posuvné ovládače s nastaviteľnou zarážkou umožňujúce presne nájsť pokojnú polohu po hmate.

PROFI TX sa vyznačuje s vysokou prirodzenou inteligenciou a takmer neobmedzenými možnosťami programovania s voľným priradením všetkých ovládacích prvkov. Majitelia RC súprav ROYAL EVO/PRO budú po vstupe do programového menu "ako doma"; PROFI TX používa rovnakú základnú štruktúru menu a spôsoby nastavovania - s jednou veľmi dôležitou výnimkou. Zmizol koncept "globálnych" mixov obmedzujúci možnosti individuálneho prispôsobenia funkcií - akonáhle teraz priradíte komplexný mix príslušnému kanálu, je úplne nezávislý a môžete ho pre daný model ľubovoľne programovať a upravovať.

Tradíciou multiplexov je, že všetko robí po svojom. Unikátny dizajn vysielačov PROFI TX nie je výnimkou. Prísne účelovým tvarom vdýchol robustnú, ale nevtieravú eleganciu špičkový priemyselný dizajnér Wolfgang Joensson (medzi jeho zákazníkov patria firmy ako Louis Vuitton, Samsung, LG Electronics a pod.). Na prvý pohľad upúta veľký grafický LCD displej s uhlopriečkou 5,8 palcov (256x64 obrazových bodov).

Ďalším dominantným prvkom sú krížové ovládače s duralovými pákami, uložené v 4 guľkových ložiskách. Podobne ako u vysielačov ROYAL EVO/PRO je možné ovládača pootočiť (zvislá os sa môže odchyľovať až o 15 °) pre dokonalé prispôsobenie zvlášť, ak dávate prednosť ovládaniu palcami. Hlavice ovládačov sú samozrejme výmenné; môžete nainštalovať krátke páky pre palcové ovládanie alebo páky so vstavaným tlačidlom či 2- alebo 3-polohovým prepínačom. Sila neutralizačných pružín je jednoducho nastaviteľná; voliť môžete aretačné pružiny plynu (skoková aretácia so západkou pre lietadlá alebo plynulá s trecou pružinou pre vrtuľníky). Mód krížových ovládačov (1 ... 4) môžete samozrejme ľubovoľne voliť.

Krížové ovládače sú doplnené digitálnymi trimy v osvedčenom štýle ROYAL EVO/PRO s akusticky signalizovanou stredovou polohou, ich polohy sa zobrazujú na displeji a ukladajú do pamäte nezávisle pre každý letový režim.

Priamo pod displejom sa nachádza malý panel s presvetlenými návestiami telemetrickej výstražnej signalizácie - príslušná ikona vás upozorní na prekročenie naprogramovaných limitných stavov napätia, teploty, stavu paliva/nabitia akumulátora atď.

Uprostred čelného panelu vysielača sa nachádza hlavný vypínač obkolesený kruhovým indikátorom prevádzkových stavov vysielača, pod ním je veľký 3D digitálny ovládač (koliesko + tlačidlo) slúžiace pre pohyb v programovom menu a nastavovanie parametrov.

Po oboch stranách hlavného vypínača sa nachádzajú posuvné ovládače doplnené nastaviteľnou zarážkou. Tú môžete zaaretovať v ľubovoľnej polohe vyznačujúcej pkojnú pozíciu posuvného ovládača - vďaka tomu po hmate ľahko "šupák" vrátite do východiskovej polohy.

Po stranách nad krížovými ovládačmi sa nachádzajú otočné ovládače s pákami vyvedenými nad horný panel i na boky, takže sú ľahko dostupné, či už krížové ovládače držíte palcami alebo v "pultovom štýle" medzi palcom a ukazovákom.

Po oboch stranách displeja nájdete pole sa šesticami šácht pripravených pre inštaláciu 2- alebo 3-polohových prepínačov, tlačidiel, otočných proporcionálnych ovládačov alebo otočných digitálnych ovládačov (môžu slúžiť napr. pre dolaďovanie pomerov mixov za letu).

Pri spodnom okraji čelného panelu sa nachádza 11 programovacích kláves v dvoch radoch - klávesy horného radu umožňujú priamy vstup do jednotlivých hlavných menu programu.

Nápadná je absencia obvyklého "pendrek" 2,4 GHz antény. Vysielače PROFI TX totiž používajú špeciálne vstavané antény systému IOAT s vyžarovacou charakteristikou optimalizovanou pre riadenie RC modelov.

Vysielač je možné pre riadenie palcami zavesiť na stredový popruh na oko nachádzajúce sa na čelnom paneli. Pre priaznivcov pultového štýlu ovládania sú súčasťou vysielača výklopné háky, ktoré môžete zavesiť na normálny alebo krížový popruh. Do podoby pultu môžete vysielač doplniť inštaláciou pohodlných opierok, ktoré sa predávajú ako zvláštne príslušenstvo.

Na hornej strane vysielača vľavo nájdete zásuvku pre slúchadlo, na pravej strane pod odťahovacou krytkou sú SB zásuvky slúžiace pre nabíjanie vysielačového akumulátora, aktualizáciu firmwaru vysielače alebo zálohovanie dát na počítači (PC, MAC alebo tabliet).

Vysielač pracuje v pásme 2,4 GHz, používa FHSS systém s frekvenčným preskokom MULTIPLEX M-LINK. Vysielač ponúka prevádzku v dvoch režimoch s rôznou prenosovou rýchlosťou: v režime Normal s opakovacou rýchlosťou ("frame rate") 21 ms vhodnom pre prevádzku s analógovými aj digitálnymi servami alebo v super rýchlom režime Fast Response" s opakovacia rýchlosťou 14 ms, ktorý vám vo spojenie s digitálnymi servami ponúkne naozaj bleskurýchlu odozvu. Oba režimy vysielania pritom umožňujú prenos telemetrie; telemetrické údaje sú zobrazované na displeji vysielača.

Podobne ako ich predchodcovia radov ROYAL PRO a PROFI mc, používajú vysielače PROFI TX unikátny systém programovania MULTIPLEX s komplexnými mixy pre každé servo/kanál vysielača. Zatiaľ čo u vysielačov ostatných značiek je počet mixov "mierou inteligencie", u MULTIPLEX má vysielač v zásade len toľko mixov, koľko je v modeli serv alebo iným spôsobom ovládaných funkcií. Zato tieto mixy sú oveľa múdrejšie. Každý mix ovláda pohyb daného serva v úplnosti - tj. v reakcii na všetky ovládače, ktoré majú jeho pohyb ovplyvňovať. Riadiacich funkcií (vstupov) mixu môže byť až 8; každý vstup je možné vypínať alebo zapínať prepínačom a zvoliť jeden z ôsmich priebehov krivky. Napr. krídelko vetroňa môže reagovať na pohyb ovládača krídeliek (primárna funkcia), ovládače klapiek (= mix klapky-krídelká), ovládače butterfly brzdy (= butterfly mix), ovládače výškovky (= mix výškovka-flaperony, "futbale klapky") a ďalším prepínačom (ktorý slúži zároveň ako prepínač letových režimov) sa bude krídelko vychyľovať do určitej pevne nastavenej polohy nahor alebo nadol pre zmenu zakrivenie profilu zaručujúcu vyšší vztlak pre krúženie v termike alebo vyššiu prenikavosť pre rýchle vyhľadanie ďalšieho stúpavého prúdu - a môžete pridať podľa ľubovôle ešte tri ďalšie vstupy! Výsledný "zmixovaný" priebeh riadiaceho signálu je možné ešte pre každé servo tvarovať ako krivku s 2, 3, 5 alebo 9 nastaviteľnými body, takže môžete dokonale zladiť "párové" serva (krídelká, polovice výškovky ...). A nielen to - sú tu ešte dva ďalšie pomocné programovateľné mixy, pomocou ktorých môžete do ovládania ľubovoľného serva pridať ďalší vstup.

Samozrejme, nie vždy potrebujete tak sofistikovaný spôsob ovládania, takže softvér vysielača obsahuje aj veľmi jednoduché mixy pre priame ovládanie, kde napr. servo výškovky reaguje len a len na pohyb ovládača výškovky.

Predovšetkým pre makety pribudli sekvencéry umožňujúce inteligentné ovládanie napr. zaťahovacieho podvozku a jeho dvierok, príponkových motorov na pylóne pre vetrone alebo viacpolohové prepínacie funkcie (2 až 9 polôh).

Pre modely vrtuľníkov je k dispozícii celá súprava predprogramovaných mixov dovoľujúca obsiahnuť všetky typy ovládania rotorovej hlavy a potrebné mixy pre využitie moderných heading-lock gyroskopov, flybarless systémov a Governor.

Vedomý si paradoxného pravidlá: "VEĽKÉ možnosti programovania prinášajú tiež nutnosť VEĽA programovať", MULTIPLEX prichádza s konceptom "programových šablón", súborov predprogramovaných funkcií uľahčujúcich nastavovanie modelov lietadiel aj vrtuľníkov. Prácu vám urýchli 6 predprogramovaných modelov lietadiel (jednoduchý cvičný motorový model, akrobat, samokrídlo, delta, vetroň so 4 servami v krídle, veľká maketa), 5 šablón pre vrtuľníky (FunCopter - s pevným kolektívom, s mechanickým mixovaním, vrtuľník CCPM s elektrickým pohonom, vrtuľník CCPM so spaľovacím motorom a vrtuľník s flybarless systémom), po jednej šablóne pre autá, lode a pásové vozidlá. V Master Edition pribudli naviac šablóny pre multikoptéry a modely lietadiel s gyro stabilizačným systémom WINGSTABI.

Priraďovanie ovládačov a mixových prepínačov uľahčuje funkcia automatického priraďovanie - vo chvíli, kedy chcete daný ovládací prvok "prideliť", s ním stačí zahýbať. V úlohe mixového prepínača môžu slúžiť aj proporcionálne ovládače - stačí len nastaviť bod, v ktorom má dôjsť k prepnutiu mixovej funkcie. Nechýbajú ani 4 logicky viazané prepínače ("Magic Switch") s nastaviteľným oneskorením pre zapnutie a vypnutie, ktoré mixovú funkciu spustia až potom, čo sú splnené východiskové podmienky na až štyroch vstupoch (napr. určitá funkcia sa zapne len vtedy, ak je plyn pod 20%, podvozok vysunutý a klapky nad 10%).

Programové menu sú prehľadne rozčlenená, plne využívajú možnosti grafického displeja napr. pre zobrazenie priebehu kriviek ovládaných funkcií alebo zobrazenie výchyliek serv v servomonitore.

Vysielač je možné použiť pre ovládanie PC simulátoru - k tomu je ideálne použiť USB interface MULTIflight Stick - 2,4GHz prijímač integrovaný s USB interfejsom vo veľkosti obvyklej USB kľúčenky.

Prevádzka s dvojitým riadením učiteľ-žiak je bezdrôtová, používajúca systém M-LINK. Pre rolu učiteľského vysielača treba PROFI TX vybaviť doplnkovým zabudovateľným modulom COPILOT (kat. Č. 45184). PROFI TX môže fungovať aj ako žiacky - v úlohe učiteľského vysielača je potom potrebné použiť iný PROFI TX s modulom COPILOT alebo iný vysielač s pripojeným modulom Trainer Stick M-LINK (# 45183).

Pre napájanie vysielača slúži vstavaný LiFe akumulátor 4000 mAh zabezpečujúci prevádzkovú dobu až 25 hodín. Nabíjacia automatika je súčasťou vysielača, napája sa prostredníctvom USB kábla.

Popis:

  • Dodávaná v móde: 1-4 (možno ľahko meniť)
  • šestnásťkanálový vysielač vhodný pre držanie v ruke aj umiestnenie do pultu
  • dva krížové ovládače uložené v dvojitých guľôčkových ložiskách s nastaviteľnou zvislou rovinou pohybu
  • digitálne trimy so zobrazením polohy na displeji a zvukovou signalizáciou stredovej polohy
  • 3D digitálny ovládač pre programovanie
  • dva otočné digitálne ovládače pre nastavovanie parametrov mixov za letu
  • USB nabíjací konektor a PC/MAC interface
  • výklopný LCD displej (programovanie, indikácia napätia, stopky, zobrazenie polôh trimov)
  • 2 posuvné kanálové proporcionálne ovládače s nastaviteľnou zarážkou
  • 2 otočné kanálové proporcionálne ovládače
  • 4 voľne priraditeľné prepínače (1 dvojpolohový a 3 trojpolohové)
  • 11 programovacích kláves
  • akustická signalizácia nízkeho napájacieho napätia
  • akustická a optická signalizácia predprogramovaných limitných stavov z telemetrie
  • inteligentný systém riadenia prevádzky napájacieho akumulátora so sledovaním kapacity a zobrazením zostatkovej doby prevádzky
  • LED indikátor vysielania VF signálu
  • integrovaný hlasový výstup telemetrie s konektorom pre slúchadlo
  • VF diel M-LINK 2,4 GHz s voliteľnými dvoma rýchlosťami prenosu a umožňujúci prenos telemetrie

Možnosti rozšírenia vysielača

  • až 12 dodatočných ovládacích prvkov (6 už osadených): tlačidlo, 2-polohový prepínač dlhý alebo krátky, 3-polohový prepínač dlhý alebo krátky, otočný proporcionálny ovládač, digitálny ovládač (pre nastavovanie parametrov počas letu)
  • dlhé hlavice ovládačov s prepínačmi (2-polohový, 3-polohový, tlačidlo)
  • modul COPILOT pre rolu učiteľského vysielača v prevádzke učiteľ-žiak

Programové funkcie

  • voliteľná prevádzka s vysielaním alebo bez vysielania VF signálu
  • pamäť pre 200 modelov
  • zadávanie mena modelu
  • 8 základných typov modelov (motorové modely, vetrone, vrtuľníky, autá, lode, pásové vozidlá, multikoptéry, modely s WINGSTABI)
  • 3x stopky/časovač s akustickou signalizáciou, umožňuje hlásenie času aktívnej časomiery do hlasového výstupu prepnutím prepínača alebo v určitej polohe zvoleného ovládača
  • celková prevádzková doba vysielača a modelu
  • mazanie dát (reset)
  • kopírovanie pamäte
  • nastavenie kontrastu displeja
  • voľné priradenie kanálových ovládačov
  • voľné priradenie výstupov (kanálov) prijímača
  • 17 programových šablón (predprogramovaných modelov)
  • nastavenie režimu učiteľ-žiak (priradenie kanálov odovzdávaných žiakovi)
  • prahová úroveň signalizácie nízkeho napätia
  • voľba jazyka programového menu (angličtina/nemčina/francúzština)
  • voľba prenosovej rýchlosti (Normal/Fast Response) pre M-LINK 2,4 GHz
  • zhasínanie motora
  • blokovanie plynu
  • nastavenie priebehu výchylky serv v až 9 bodoch (kalibrácia) vo všetkých kanáloch
  • obracanie zmyslu výchyliek vo všetkých kanáloch
  • subtrim vo všetkých kanáloch (v rámci "kalibrácia" serv)
  • servotester
  • grafický monitor výchyliek serv
  • nastavenie veľkosti výchyliek (EPA) vo všetkých kanáloch (grafické zobrazenie)
  • exponenciálny priebeh výchyliek pre všetky kanály (grafické zobrazenie), s možnosťou zapnutia "ostrejšieho" priebehu "Expo extreme" pre 3D modely
  • dvojité výchylky pre všetky kanály
  • nastavenie veľkosti kroku trimov
  • až 12 letových režimov (v 3 skupinách po 4) s nezávisle nastaviteľnými výchylkami serv, trimy a parametre mixov
  • až 7 voľne programovateľných komplexných mixov, každý až s 8 vstupmi (riadiacimi funkciami)
  • ovládacím funkciám (okrem krídeliek, výškovky, smerovky a plynu), ako je zaťahovací podvozok, vlečný háčik, pomocné AUX funkcia atď., je možné namiesto normálneho lineárneho priebehu priradiť špecifické vlastnosti - 9-bodová krivka, pevná hodnota, pomalý chod (až 12 s ), 3 rôzne sekvencéry (zaťahovací podvozok, dvierka podvozku, motor na zaťahovacom pylóne), gyro, viacpolohový režim (2-9 polôh), "bohatosť zmesi" (9-bodová krivka v závislosti na signálu plynu pre ovládanie horákov a generátorov dymu)
  • 4 logicky viazané prepínacie funkcie "MagicSwitch" s funkciou závislou na stavoch až 4 vstupov (vrátane údajov z telemetrických senzorov pre MS2-MS4), s nastaviteľným oneskorením zapnutia a vypnutia
  • fail-safe núdzové výchylky
  • zobrazovanie telemetrických dát na displeji (M-LINK s telemetrickými prijímačmi "DR")

Predprogramované mixy lietadla

  • komplexné a jednoduché mixy pre ovládanie základných funkcií
  • diferenciácie krídeliek
  • mix krídelká-smerovka
  • Kontrol-mixy (voľne programovateľné mixy s jedným vstupom)

Predprogramované mixy vrtulníka

  • predvoľba plynu (9-bodová krivka) s vypínateľným Governor, obmedzovačom plynu a nastaviteľnou rýchlosťou odozvy
  • predvoľba kolektívu (9-bodová krivka)
  • komplexný mix pre rotorovú hlavu s elektronicky mixovanými servami CCPM pre 3-4 serva s nastaviteľným uhlom medzi servami (90-150 °) pre optimálne prispôsobenie všetkým systémom a nastaviteľným virtuálnym pootočením dosky cykliky
  • komplexný mix pre vyrovnávací rotor s nastaviteľným nulovým bodom, offsetom a diferenciáciou
  • ovládanie gyroskopu.
  • Kontrol-mixy (voľne programovateľné mixy s jedným vstupom)

RC súprava obsahuje:

  • Vysielač PROFI TX16 Master Edition, osadené 2 posuvné a 2 otočné ovládače, 2 digitálne ovládače, 4 prepínače (1x 2-polohový, 3x 3-polohový.)
  • Vysielačový akumulátor LiFe 4000 mAh
  • Telemetrický prijímač s gyro stabilizátorom WINGSTABI-16-DR PRO M-LINK 2,4 GHz
  • USB kábel
  • USB PC rozhranie # 85149 pre nastavovanie WINGSTABI, prijímačov a telemetrických zariadení

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Zákazníci sa pozreli tiež na


Prečo nakupovať u RCprofi