55815 Prijímač RX-16-DR pro M-Link 2,4GHz

Doprava zadarmo

55815 Prijímač RX-16-DR pro M-Link 2,4GHz

Dvojitý (diverzitný) 16-kanálový prijímač 2.4 GHz M-LINK, funkcia Fail-safe, telemetria, PC interface, možná dvojprijímačová prevádzka, napájanie 3,5-9,0 V. Predĺžený dosah, robustná krabička s montážnymi pätkami, M6 konektor napájania. Celý popis »
Značka: Multiplex Kód produktu: PD-1M151497
Záruka: 2 roky EAN: 4041033018156
246,65 € s DPH
nie je skladom

Dvojitý (diverzitný) šestnásťkanálový 2,4 GHz prijímač s FHSS systémom MULTIPLEX M-LINK s prenosom telemetrie, vďaka vstavanému predzosilňovaču s predĺženým dosahom (znateľne prekonáva dosah bežných 2.4GHz prijímačov) a zvýšeným rozsahom napájacieho napätia (4-6 Ni-xx, 2s Li -poly). Použitie M-LINK prenosovej technológie prináša vysokú odolnosť voči rušeniu a možnosť nastavenia núdzových výchyliek (fail-safe) pre prípad výpadku alebo silného rušenia signálu vysielača.

Prijímač je určený pre použitie v obrích modeloch a všeobecne v modeloch s vysokými nárokmi na prúdový odber serv. K tomu je vybavený zdvojenou napájacou zásuvkou pre štandardné servokonektory UNI a zásuvkou s konektorom MULTIPLEX M6 umožňujúcou použiť napájací kábel od prijímačového akumulátora o veľkom priereze. Všetky servo výstupy a obe zásuvky pre senzory sú opatrené poistkami o trvalej zaťažiteľnosti 5A (špičkovo až 7,5 A po dobu 10 s), ktoré chránia prijímač pred preťažením. Bezpečnosť prevádzky v prostredí s vysokou úrovňou vibrácií zvyšuje tiež robustná krabička s upevňovacími pätkami sa silentblokmi a nasadzovací držiak káblov pridržiavajúci servokonektory bezpečne zasunuté do prijímača.

RX-16-DR M-LINK pro obsahuje obvody dvoch prijímačov so zvláštnymi anténami, ktoré pracujú paralelne, čo zaručuje pri správnej inštalácii antén (navzájom kolmo) vysokú spoľahlivosť prenosu riadiaceho signálu bez ohľadu na vzájomnú polohu vysielača a modelu. Pomocou diverzitného kábla #85070 je možné ho prepojiť do "tandemu" s ľubovoľným M-LINK prijímačom MULTIPLEX umožňujúcim "dvojprijímačový" prevádzkový režim. Prepojené prijímače potom na palube modelu pracujú spoločne, pričom servám je odovzdávaný vždy signál z prijímača s najkvalitnejším príjmom. Jednoducho tak môžete realizovať palubnú sústavu sa štvornásobnou diverzitou pre zabezpečenie ideálnych príjmových podmienok a eliminovať tak vplyv smerovosti prijímačových antén. Týmto spôsobom dosiahnete dosiaľ nepoznanej úrovne bezpečnosti prenosu riadiaceho signálu pre veľké a rýchle modely lietadiel a vrtuľníkov.

Párovanie s vysielačom a nastavovanie fail-safe núdzových výchyliek sa vykonáva s pomocou programovacieho tlačidla SET na prijímači, prevádzkové stavy sú indikované LED diódami.

Prijímač je vybavený dvojitou dátovou zásuvkou pre pripojenie vonkajších snímačových modulov (až 16 modulov prepojovaných sériovo) pre prenos telemetrie do vysielača.

Pri použití PC interfejsového kábla #85149 a PC programu MULTIPLEX Launcher (voľne k stiahnutiu na webových stránkach MULTIPLEX) alebo programátora #82094 MultiMate môžete nastavovať núdzové výchylky Fail-safe individuálne pre jednotlivé kanály. Možno tak realizovať kombinované nastavenie obvyklé pre modely vrtuľníkov - v núdzovom stave sa plyn sťahuje na voľnobeh, zatiaľ čo ostatné serva zachovávajú poslednú správnu polohu, čím sa obmedzí riziko prudkého "skoku" kolektívneho a cyklického riadenia po obnovení normálneho príjmu.

Pri použití PC interfejsového kábla #85149 a PC programu MULTIPLEX Launcher môžete tiež aktualizovať softvér prijímača, detailne skúmať stav počítadla chybových stavov (registruje chyby napájania a príjmu signálu) a priraďovať adresy pre vonkajšie telemetrické senzorové moduly

Prijímač RX-16-DR M-LINK pro je vybavený zdierkami pre štandardné konektory UNI (= JR/Graupner, Hitec) a zásuvkou MULTIPLEX M6 pre napájanie.

Potrebujete poradiť?

Štěpán Šídlo
Ozvite sa mi...
Štěpán Šídlo
produktový špecialista
(Po - Pia, 8:00 - 16:00)

Prečo nakupovať u RCprofi?

Sme profesionáli a navyše pre vás máme tieto skvelé výhody.
Doprava zadarmo
nad 150 €
90 dní na vrátenie alebo výmenu
Poradenstvo od profesionálov
RC
servis
52 483 položiek
položiek v ponuke
10
rokov skúseností

V prípade nižšej hodnoty objednávky môžete využiť dopravu už od 3,50 €.

Predlžujeme možnosť výmeny alebo vrátenia nepoškodeného tovaru na 90 dní.

Neviete si s niečím rady? Navštívte našu RC poradňu alebo nás kontaktujte. Radi vám poradíme.

Pokazil sa váš model? Nielen pre našich zákazníkov zaisťujeme pozáručný servis RC modelov.

Vyberte si z jednej z najširších ponúk RC modelov, príslušenstva a náhradných dielov v SR.

Dôverujte profesionálom. Už viac ako 10 rokov sa venujeme predaju, servisu a testovaniu RC modelov.

Zákazníci sa pozreli tiež na


Prečo nakupovať u RCprofi